Nieuws

Ontwikkelingen rondom de ART en ART-e

Nieuws

Binnenkort delen wij hier ontwikkelingen rondom de ART.

ART-E_0506_05427

11/06/2024

"Opname Asphalt Recycling Train (ART) in de Nationale Milieudatabase (NMD)"

Goed nieuws! Het is vanaf nu mogelijk een milieukostenindicator (MKI)-berekening te maken met de ART voor de mengsels AC surf en ZOAB. Per 11 juni 2024 is de ART namelijk opgenomen in De NMD. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in GWW-projecten. Daarom wordt steeds vaker gekeken naar de milieu-impact van projecten. De milieukostenindicator is […]

ART-E_0506_05453

07/06/2024

"De Asphalt Recycling Train (ART) op de Asfaltketendagen van BouwCirculair."

Met het oog op de vraag naar zoveel mogelijk proeftuinprojecten voor de proeftuin van de ART worden in de maand juni op de asfaltketendagen van BouwCirculair de laatste ontwikkelingen rondom de ART besproken.  
Verslag-2

28/03/2024

"De Asphalt Recycling Train (ART) en circulair wegdekonderhoud bij wegbeheerdersbijeenkomst in Eindhoven."

Op 21 maart 2024 kwamen wegbeheerders uit verschillende gemeenten en provincies samen in Eindhoven om circulair wegdekonderhoud te onderzoeken. De centrale vraag was hoe impactvol werken kan bijdragen aan het behalen van klimaatdoelstellingen. De nadruk werd gelegd op het belang van samenwerking tussen alle betrokken partijen om duurzaam wegdekonderhoud te realiseren. Met deze vraag in […]

ART-e in het nieuws

VS--YouTube-AsfalttreintussenRuurloenBorculokanvoorbeeldzijnvoorGelderland-0’06”

Regio8

"Asfalttrein tussen Ruurlo en Borculo kan voorbeeld zijn voor Gelderland"

In het buitengebied van Ruurlo is geëxperimenteerd met de comeback van een techniek om asfalt opnieuw te gebruiken. De N315 richting Borculo kreeg een nieuw wegdek en dat is gedaan door een ‘Asphalt Recycling Train’, een reeks apparaten waarmee bestaand asfalt wordt hergebruikt.

ART-E_0506_05432

Provincie Gelderland

"Proef circulair asfalteren met de Asphalt Recycling Train"

We testen een duurzame machine: de Asphalt Recycling Train (ART). Die oud asfalt ter plekke omzet in nieuw asfalt. De machine helpt om bij onderhoud van wegen minder CO2 uit te stoten en oud asfalt te hergebruiken.

WhatsApp Image 2024-06-06 at 18.44.11

Rijkswaterstaat

"Rijkswaterstaat en provincie Gelderland starten pilotprogramma met Asphalt Recycling Train"

Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland startten op 5 juni 2024 met een pilotprogramma met de Asphalt Recycling Train (ART) om deze beschikbaar te maken voor de hele sector. De eerste proef ging van start op de N315 bij Ruurlo. Komende maanden worden er ook in andere delen van het land pilots met de ART uitgevoerd.

WhatsApp Image 2024-03-08 at 13.08.24 (7)

Algemeen dagblad

"Asfalt etende machine succesvol getest op eiland"

Rijkswaterstaat doet sinds kort een proef met de ‘Asphalt Recycling Train’ (ART). Deze machine ‘eet’ oud asfalt op en spuugt nieuw asfalt uit op de weg. Afgelopen week is dit apparaat, dat wegdekonderhoud een stuk duurzamer moet maken, succesvol getest bij de verzorgingsplaats Moerkerken aan de A29 in de Hoeksche Waard.

VS--3PostLinkedIn-0’02”

Rijkswaterstaat

"Duurzaam wegdekonderhoud: ‘Asphalt Recycling Train’ eet oud asfalt op"

Rijkswaterstaat zoekt altijd naar mogelijkheden om te verduurzamen. Sinds kort doen we een proef met de ‘Asphalt Recycling Train’ (ART). Deze machine ‘eet’ oud asfalt op en spuugt nieuw asfalt uit op de weg. Daarmee wordt wegdekonderhoud een stuk duurzamer.

rijkswaterstaat-asfalt-recycling-trein-eet-oud-asfalt-close

TopGear

"Deze geniale uitvinding van Rijkswaterstaat eet asfalt op en poept het weer als nieuw uit"

Je hond zal het er vast niet mee eens zijn, maar nadat iets gegeten is, is het een tweede keer vaak niet zo lekker meer. Ongeacht hoe het naar buiten komt. Excuses aan de beelddenkers. Rijkswaterstaat is het duidelijk eens met de viervoeters, want ze hebben nu een trein die oud asfalt eet en daarna […]