Inzet ART-E

Geïnteresseerd in het verduurzamen van uw infrastructuurprojecten met de Asphalt Recycling Train (ART)?

Inzetten van de ART-E: Samenwerken voor een Duurzame Toekomst

Organisaties in de infrastructuursector kunnen nu bijdragen aan een duurzame toekomst met de ART-E. Word partner en neem deel aan proefprojecten om asfaltrecycling te versnellen. Samen maken we circulair asfalteren een realiteit.

Neem contact op via info@art-e.nl en ontdek hoe u kunt bijdragen aan een duurzamere wereld.

“Transformeer bestaand asfalt in nieuw, ter plekke. Samen innoveren, recyclen en creëren we een betere toekomst.”

Informatie inzetten ART-E

Momenteel richten we ons op het vinden van geschikte testlocaties voor de validatie van de ART. Deze testlocaties zullen deel uitmaken van de “Proeftuin” in samenwerking met BouwCirculair en het Innovatie Test Centrum van RWS.

De proeftuin is een instrument dat ontwikkeld is innovaties die bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen te valideren De proeftuin bestaat uit meerdere testlocaties waar volgens een op voorhand opgesteld protocol data wordt verzameld, geanalyseerd, geclusterd en gedeeld. Door deze uniforme aanpak is het doel dat na succesvolle afronding van de validatie de ART met onderbouwd vertrouwen en directe toepasbaarheid kan worden geïntroduceerd op de markt.

De criteria voor wegdek dat geschikt is als testlocatie:

  1. Een weg met asfalt waar de deklaag toe is aan vervanging of verbetering, maar waar de onderliggende constructie nog goed is. Dat is een belangrijke randvoorwaarde, als de onderliggende constructie niet goed is kan het asfalt weer snel scheuren.
  2. De ART is het best in te zetten op wegvakken waar voldoende lengte is om deklagen te vervangen.
  3. De weg moet niet of nauwelijks obstakels zoals verkeersdrempels bevatten.
  4. Soorten asfalt: (D)ZOAB, tweelaags ZOAB, SMA, DGD, en AC Surf.
  5. Geen PAK in het asfalt.

 

Bent u geïnteresseerd en heeft u een proefvak op het oog of wilt u meer weten over de techniek, de criteria voor wegdek, het belang van deze tests, en wat het uw organisatie oplevert? Neem dan direct contact op via info@art-e.nl voor meer informatie en de mogelijkheden.

Voor meer informatie over het Innovatie Test Centrum, klik hier (https://www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk/innovatie/innovatie-testcentrum)

Voor meer informatie over de proeftuin klik hier (link: https://bouwcirculair.nl/proeftuin/)

Contact informatie

Partners